ACTIEPUNTEN DOORHEEN HET SCHOOLJAAR

Sociale vaardigheden

• ER ZIT EEN SCHAT VERBORGEN IN JEZELF !
    • Hou vast, Heertje Eerlijk, Blind vertrouwen, Even Waardig, Alsjeblieft Dankjewel, Mispunt en Geweldig zijn onze vrienden.
  • Ik probeer beleefd te zijn en hou rekening met andere kinderen en met leerkrachten. Aanmoedigen met warme en lieve woorden kan ik goed. Alsjeblieft en dankjewel zijn de woordjes die ik vaak gebruik.
  • Ik ben positief naar anderen toe, ben beleefd en ik geef graag een pluim aan anderen.
  • Heer Eerlijk is mijn vriend want in het spel, in de klas, tijdens het sporten, ben ik eerlijk.
  • Ik ben wie ik ben, ik durf te tonen hoe ik mij voel.
  • Wij zijn evenwaardig. Iedereen heeft talenten en gebreken. Ik heb respect voor een ander.
  • We praten conflicten en ruzies uit zonder geweld, maar door te praten. Het vriendschapsbankje op onze speelplaats is daarvoor het ideale plekje.

Leren leren

• Wat mag IN de boekentas ? Wat mag UIT de boekentas ?
    • Welk materiaal heb ik nodig de volgende dag ?Ik denk daar goed over na.
    • Mijn HEEN- en WEERMAPJE controleer ik elke dag.

Milieu – Gezondheid

• We zorgen voor gezonde tussendoortjes : in de voormiddag een stuk fruit, een boterhammetje, een stukje rauwe groente.In de namiddag mag een koek als tussendoortje.
    • Ik drink enkel plat water of bruisend water op school.
    • We zorgen voor verluchting : verwarming uit en ramen open tijdens de speeltijd. Zo kan frisse lucht onze klas binnen.

Verkeer

• Elke dag met fluohesje naar school, dat is de afspraak